Vogels in de tuin - www.ccstorm.nl

Corry & Charles
Ga naar de inhoud

Vogels in de tuin

Video's

Kies een video-film door op het pictogram te klikken


Juist wanneer de meerkoeten menen een plaats te hebben gevonden met meer beschutting tegen de kou treft één van hen een dodelijk lot. Voor de havik betekent het, het stillen van de honger. Zo is de natuur. Eten of gegeten worden.

Vreemde gasten. Drie ganzensoorten die onze tuin bezochten op rij. Leuk om toch even naar te kijken haar gelijk en verschillend ze zijn. De Canadeze gans, de Nijl gans en de Grauwe gans.

De hongerige reiger en de kat die het gewoon niet kan laten. Het lijkt een onsympathieke strijd en dat is het ook. Het is beestachtig.

Vogels in de winter. Eigenlijk is een nadere beschrijving niet nodig maar dat vogels, net als vliegtuigen, soms last hebben van ijsafzetting op de vleugels had ik niet eerder gezien.

De Canadese gans. Zo lang wij hier wonen is dat nog niet eerder gebeurd. De Canadese gans bezoekt ons terrein met kuikens. Toevallig waren we thuis en stond de video camera klaar. Zo doende dus.....

Zelden laat de schuwe roerdomp zich zo duidelijk zien. Van deze unieke vogels zijn nog slechts enkele exemplaren in Friesland. Een uniek stukje film dat vanuit de hele wereld wordt opgevraagd en inmiddels al meer dan 3000 keer is bekeken.

Terug naar de inhoud